PERSONEEL BEHOUDEN? PROBEER DEZE TIPS!

Het is de taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat alle medewerkers gelukkig zijn en zich betrokken en gewaardeerd voelen. Zo krijgen ze een sterke connectie met hun werkgever en zullen ze minder snel weg willen. Met onderstaande tips zorg je er niet alleen voor dat je jouw beste personeel behoudt, maar ook dat je nieuwe en gedreven medewerkers aantrekt. 

Waardering voor je collega’s 

Om ervoor te zorgen dat een medewerker zich gewaardeerd voelt, is een redelijk salaris niet genoeg. Medewerkers moeten zich tevens op emotioneel en persoonlijk vlak gewaardeerd voelen. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers slecht contact met zijn of haar leidinggevende vaak een van de voornaamste redenen is om bij een bedrijf weg te gaan. Hoe je de waardering uit? Wat dacht je van een bedrijfsfeest organiseren wanneer bepaalde doelen zijn behaald. Je creëert op deze manier een informele en fijne sfeer met de werknemers waarin er samen successen wordt gevierd. 

Open communicatie 

Open communicatie draagt bij aan het vertrouwen dat het personeel heeft voor de werkgever. Daarvoor heb je vaak niet meer nodig dan een goed gesprek. Dat zorgt namelijk voor een goed beeld van wat er onder het personeel leeft, zodat de werkgever tijdig inspeelt op belangrijke kwesties. Hoe doe je dat? Nou, heel simpel. Houd een x in de zoveel tijd een functioneringsgesprek en bespreek alles wat er speelt rondom de werknemers. Als je dit om de zoveel tijd doet, verbeter je de onderlinge samenwerking. 

Bied leuk en uitdagend werk 

Leuk en uitdagend werk geeft je beste werknemers een goede reden om te blijven. Met leuke klusjes motiveer je hen extra en op deze manier spoor je anderen aan om net zo goed hun best te doen. Houd wel rekening met het feit dat het belangrijk is dat je hen voldoende ruimte biedt om werkzaamheden zelfstandig in te vullen. Als je taken niet kunt loslaten en je personeel voortdurend achter de vodden zit, dan bederf je juist het werkplezier.

Voldoende teambuilding 

Werknemers brengen erg veel tijd door met elkaar. Vooral wanneer er gewoon nog steeds op kantoor wordt gewerkt. Dit zorgt ervoor dat het extra belangrijk is dat werknemers onderling goed met elkaar kunnen opschieten. Zij moeten zich prettig en op hun gemak voelen. Op deze manier zal de werknemer het meest effectief zijn en zich binden aan de organisatie. Het regelmatig organiseren van teamuitjes en teambuilding activiteiten zorgt voor een goede band en werksfeer.