Zo organiseer jij het leukste personeelsuitje

Het is eindelijk weer zo ver. Het personeelsuitje is in zicht. Het organiseren van een personeelsuitje lijkt een stuk makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Je zou natuurlijk gewoon een aantal bioscoop tickets kunnen kopen en met heel het team een film kijken, maar wat nou als je dit keer even iets anders wilt? Wij hebben daarom een aantal tips en ideeën voor je opgenomen in deze blog, zodat jij een personeelsuitje organiseert die niemand meer gaat vergeten! 

Actief personeelsuitje? 

De mens komt eigenlijk echt tot leven in de late uurtjes: de gezelligheid op het terras, de mooi verlichte straten en de lekkerste hapjes en drankjes. Maar wat nou als je nu iets heel anders gaat doen? Wat dacht je van een Bushcraft cursus! Hier leer je niet alleen om te overleven in de buitenlucht, maar leer je ook al het personeel beter kennen. Er wordt samengewerkt en naast het feit dat er genoeg lol wordt gemaakt, werk je ook aan teambuilding. Win-win !

Liever geen buitenactiviteit? 

Het is en blijft moeilijk om in Nederland een buitenactiviteit ver van te voren te plannen. Het kan namelijk ieder moment gaan regenen. Wil je daarom het zekere voor het onzekere nemen? Probeer dan verschillende workshops. Boek voor het personeel een workshop schilderen, salsa dansen of slippers pimpen. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten workshops die het hele jaar door te volgen zijn! 

Vervoer 

Het is ontzettend belangrijk dat er ook vervoer wordt geregeld bij een personeelsuitje. De meeste bedrijven laten dit natuurlijk gewoon aan het personeel zelf over, maar hoe vet zou het zijn als iedereen tegelijkertijd richting locatie rijden? Informeer bijvoorbeeld naar een bus van een voetbalvereniging. Deze zijn meestal wel beschikbaar en hebben een aantrekkelijke prijs! 

Maak het op tijd bekend 

Tot slot wil je natuurlijk wel dat er zoveel mogelijk collega’s meegaan naar het personeelsuitje. Er zijn altijd wel een aantal mensen die niet kunnen op die dag, maar het is aan jou de taak om het in ieder geval ruim op tijd bekend te maken. Op deze manier kunnen je collega’s rekening houden met de datum. Hoe eerder je het bekend maakt, hoe groter de kans is dat iedereen aanwezig is. 

Wil je het personeelsuitje organiseren als een verrassing? Dan is het belangrijk dat je deze dag op een werkdag organiseert. In het weekend hebben de meeste mensen plannen en vooral wanneer je het niet van te voren bekend maakt wordt het lastig om iedereen aanwezig te hebben. Stop bijvoorbeeld wat eerder met werken op een vrijdag en ga er vervolgens met zijn alle gezellig op uit! 

Uitjes tip: Amsterdam Boottocht