Zo richt je jouw werkruimte in met een laag budget!

Er komt natuurlijk een heleboel kijken bij het inrichten van je kantoor. Met de trends in het ontwerpen van kantoorruimtes, is het moeilijk om bij te blijven zonder een grote som geld uit te geven. Maar heb je niet zoveel geld te besteden of zijn er momenteel belangrijkere zaken om je geld aan uit te geven dan de inrichting van je kantoor? Lees dan snel verder want in deze blog geven we je een aantal tips om een creatieve werkruimte te creëren, met een laag budget! 

Gebruikte kantoormeubelen

Veel grote kantoren renoveren en vervangen met regelmaat al hun meubelen, terwijl er niks mis mee is. Dit is een kans om jouw tweedehands kantoormeubelen te kopen! Misschien vind je wel een gebruikte stoel of bureau voor weinig geld vinden. Naast het feit dat je op deze manier een hoop geld bespaart, werk je ook nog eens mee aan een duurzame wereld. Het zou toch ontzettend zonde zijn als al deze meubels worden weggegooid? 

Zelf klussen 

Elke euro die je besteed aan het uitbesteden van werk is een euro die je had kunnen investeren in de inrichting van je werkruimte. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de muren. Dit is iets wat je prima zelf mag doen! Ben je zelf niet zo handig of denk je dat je dat niet kan? Geen zorgen, want schilderen is helemaal niet zo moeilijk! Daarnaast wordt het grootste deel van de muur toch bedekt met wanddecoratie. 

Groen, groen en nog meer groen! 

Een plantje kopen voor jouw werkruimte hoeft helemaal niet veel geld te kosten, maar is wel van ontzettend grote waarde. Planten op kantoor zorgen namelijk voor meer sfeer, zuurstof, concentratie en stimuleert de creativiteit. Het schijnt dat de concentratieboog van mensen die omgeven zijn door 4 planten hoger is dan de concentratieboog van mensen die geen planten om hun heen hebben. Genoeg redenen om je werkruimte te voorzien van planten toch? 

Goed begin is het halve werk 

Tot slot, is het ontzettend belangrijk om te plannen en een budgetplan te maken. Stel een budgetplan op en bedenkt van te voren wat voor soort ontwerp je werkruimte moet hebben. Welke meubels en apparatuur heb je allemaal nodig? Welke ergonomische ondersteuning is gewenst? En wat zijn de kleuren die je gaat gebruiken, zodat je kantoor een eigen identiteit krijgt? Beantwoord al deze vragen in je budgetplan zodat je tijdens de inkoop weloverwogen keuzes maakt! Het zou namelijk erg zonde zijn als je allemaal spullen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt.