Zo beveilig je jouw producten

Als mkb’er heb je veel aan je hoofd. Zoals klanten zoeken en allerlei problemen zelf oplossen. Je hebt immers geen geld voor een bureau dat je werk uit handen neemt. En daardoor ook geen geld om in rechtszaken over fraude terecht te komen. Gelukkig kun je jouw producten eenvoudig beveiligen.

Barcode labels met eigendomsregistratie

Eigendomsregistratie betekent dat een product als het jouwe te identificeren en traceren is. Dat doe je met een barcode label of asset tag. De barcode in dat label bevat alle gegevens voor identificatie. Door die barcode vervolgens met een apparaatje te scannen, weet je precies waar het product zich bevindt. Ook als je het met een vervoerder meestuurt, want vervoersbedrijven hebben ook barcodescanners. 

De layout van zulke barcode labels is heel divers. Je kunt de labels dus aanpassen naar jouw wensen. Door bijvoorbeeld niet alleen de bedrijfsnaam en de barcode op het label te plaatsen. Maar ook het bedrijfslogo erop te zetten. Of het artikelnummer.

Met zulke labels weet je dus altijd waar jouw producten zich bevinden. Ook als ze onderweg zijn naar een klant. Bovendien versnellen deze labels de regelmatig terugkerende voorraadtelling. Want de producten in jouw magazijn worden razendsnel gescand. 

Labels met productherkenning en anti-fraude

Barcode labels zijn niet alleen handig voor eigendomsregistratie en tracering. Ze helpen ook bij de productherkenning en -beveiliging. Wil jij dit graag? Kies dan voor fraudebestendige barcode labels. Handig voor bijvoorbeeld keuringsstickers of inspectiestickers, maar ook voor elektronische apparaten. 

Veel fraudebestendige barcode labels zijn gemaakt van polyester, polyethyleen of vinyl. Je hebt dus de keuze uit verschillende materialen. Welke je kiest, hangt af van hoe je jouw producten precies anti-fraude wilt maken. Een korte uitleg:

  • Etiketten van polyethyleen of vinyl brokkelen af bij verwijdering. Daardoor blijven restjes etiket en lijmresten achter op het product. Er is dus altijd bewijs dat er ooit een etiket zat.
  • Polyester etiketten met schaakbordpatroon laten een duidelijk zichtbaar schaakbord achter op het product als ze verwijderd worden. Er is dus duidelijk bewijs dat er een etiket is verwijderd.
  • Polyester labels met een hologram of infrarode inkt beveiligen jouw product zichtbaar en onzichtbaar tegen fraude of namaak.

Jouw producten echt goed beveiligen?

Wil jij jouw kostbare producten echt goed beveiligen? Kies dan voor een combinatie van bovenstaande oplossingen. Dus een barcode label met tracering én een polyester, vinyl of polyethyleen etiket. Dan heb jij er alles aan gedaan om jouw producten te beschermen tegen zoekraken, namaak en fraude.