Duurzame ontwikkeling en handige tips voor hoortoesteldragers

Hoortoestellen hebben zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Ze zijn niet alleen een stuk moderner geworden, maar ook steeds makkelijker in gebruik. Daarnaast is de ontwikkeling van een hoortoestel meegegaan met de tijd, want tegenwoordig heb je ook de keuze om een duurzamere variant van een hoortoestel aan te schaffen. Wat deze ontwikkelingen zijn en hoe je deze het beste kunt gebruiken? Dat vertellen we je in deze blog! 

Duurzame ontwikkeling 

De afgelopen jaren zijn er positieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid van een hoortoestellen. Veel hoortoestellen werken op batterijtjes die je regelmatig moet vervangen. Daarom komen er steeds meer oplaadbare varianten op de markt waar geen batterijen meer voor nodig zijn. Deze kunnen net als oordopjes voor muziek eenvoudig worden opgeladen in een case. Dus de keuze is aan jou, kies je voor een batterijen hoortoestel of een oplaadbare? 

Welke soorten zijn er? 

Zoals je zelf waarschijnlijk ook al weet, zijn er tegenwoordig hoortoestellen in allerlei soorten en maten. Voor ieder oor is er een passend toestel. Nadat je een gehoortest hebt gedaan bij een audicien, zal hij je informeren of een gehoorapparaat een toevoeging voor jouw gehoor is. Vervolgens wordt er specifiek naar je persoonlijke situatie gekeken en vervolgens een selectie aan hoortoestellen gepresenteerd. Dit kan de welbekende achter-het-oor toestel zijn, maar ook een in-ear hoortoestel. Deze variëren in prijs, categorie, merk en functionaliteiten. 

Neem de tijd om te wennen 

Gehoorapparaat uitgekozen? Dan is het nu tijd om jezelf de tijd te gunnen om eraan te wennen. Een hoorapparaat vraagt namelijk niet alleen aanpassingen van je gehoor, maar ook van je hersenen. Dit proces kan zeker een aantal weken duren. Wees daarom geduldig en neem de tijd. 

Draag je apparaat zo vaak mogelijk 

Hoe meer je je apparaat draagt, hoe beter het voelt en hoe sneller je gewend raakt. Probeer daarom het apparaat zo veel mogelijk te dragen. Het liefst altijd. Je zult namelijk merken dat het vertrouwd raakt en op een gegeven moment heb je het niet eens meer door dat je het draagt. 

Onderhoud het hoorapparaat goed 

Wanneer je een hoorapparaat aanschaft, krijg je altijd instructies over het reinigen en onderhouden van je toestel. Bewaar deze goed en hou je aan deze afspraken. Doe dit met de juiste producten, want zo verleng je de levensduur van je toestel. Reinig je toestel op dagelijkse basis, maar plan ook vaste onderhoudsmomenten in voor een professionele reiniging in!